Vilkor för personalisering hos Mat.se

Avtal om personalisering

Allmänt

Nya Matse AB (org.nr 559339-8299) (“Mat.se”) ingår i Mathem-koncernen. Mat.se driver webbsidan Mat.se med tillhörande app för iPhone och Android (”Mat.se Butiken”) där du som kund kan köpa dagligvaror.

För att du ska kunna bli kund hos Mat.se (”Kund”) måste du dels skapa ett konto i Mat.se Butiken, dels bekräfta att du godkänner Mat.ses Allmänna Villkor https://www.mat.se/about/w/terms

Utöver de Allmänna Villkoren kan du som Kund välja att ingå detta avtal om personalisering med Mat.se (”Personaliseringsavtalet). Personaliseringsavtalet är frivilligt och krävs inte för att bli Kund.

Personalisering, erbjudanden och utökade funktioner

Personaliseringsavtalet innebär att du får en personligt anpassad köpupplevelse i vår e-handelsbutik, en utökad funktionalitet, smart inköpslista och personliga och relevanta rekommendationer av produkter, förmåner och tjänster.

Personliga förmåner och erbjudanden
Mat.se åtar sig att lämna personligt anpassade förmåner och erbjudanden - såsom rabatter, kampanjer, gåvor eller annan direktmarknadsföring - till Kunder som godkänt Personaliseringavtalet och vid var tid bedöms aktuella för dessa förmåner och erbjudanden. Dessa förmåner och erbjudanden baseras på analyser av de uppgifter som vi samlar in för samma syfte.

En personligt anpassad upplevelse
Mat.se åtar sig att leverera en personligt anpassad upplevelse av våra tjänster. Detta innefattar att ge dig som Kund ett personligt anpassat innehåll, t.ex. genom att visa relevanta produktrekommendationer, personligt anpassad presentation av erbjudanden, samt förenkla din användning av våra tjänster, t.ex. genom att visa en sammanställning av dina köp, samt spara inköpslistor.

Smart inköpslista
Vi hjälper dig att handla effektivare genom att föreslå vilka produkter du sannolikt behöver just nu i en smart inköpslista på vår hemsida och via utskick. Detta görs baserat på analyser av ett flertal parametrar kopplat till ditt och andra kunders köpbeteende.

Smarta påminnelser
Vi hjälper dig att inte missa någon vara du behöver genom att jämföra vår smarta inköpslista med vad du har i kundvagnen och påminner dig att slutföra din beställning genom sms/email/push.

Smarta produktrekommendationer
Vi ger dig produktrekommendationer på vår hemsida och app samt via utskick baserat på ditt och andra kunders köpbeteende. Exempelvis kan du få påminnelse om korvbröd när du köper grillkorv efter som korvbröd ofta köps tillsammans med grillkorv

Smart sökfunktion
Du får en filtrerad sökning baserat på produkter eller recept som du har köpt, tittat på tidigare eller har valt att favoritmarkera.

Digital marknadsföring
Genom att du accepterar detta Personaliseringsavtal samtycker du till att vi skickar personaliserad marknadsföring till dig. Vi använder oss av de kontaktuppgifter (personuppgifter) som du lämnar till oss när du skapar ett kundkonto hos Mat.se. Dina personuppgifter (t.ex. bostadsadress, köp- och orderhistorik) används av Mat.se som underlag för personaliserad marknadsföring till dig, t.ex. erbjudanden och rabatter. Marknadsföringen kan ske via e-post, SMS, push-notiser i Mat.se Butiken. Du har alltid rätt att återkalla ditt samtycke om digital marknadsföring under Mina sidor.

Du har alltid rätt att återkalla ditt samtycke om digital marknadsföring under Mina sidor. Vid varje utskick har du även möjlighet att avregistrera dig från ytterligare utskick i den då specifika kanalen med hjälp av medföljande instruktioner.

Behandling av personuppgifter

Mat.se behandlar dina personuppgifter, såsom dina kontaktuppgifter och dina köp för att fullgöra vårt avtal med dig och för att skapa en relevant köpupplevelse för dig.

Läs mer om vår behandling av dina personuppgifter i vår integritetspolicy på www.mat.se/artikel/dataskydd

Avtalstid och villkorsändringar

Personaliseringsavtalet gäller tillsvidare. Du kan säga upp Personaliseringsavtalet via Mina sidor i Mat.se Butiken. Säger du upp Personaliseringsavtalet kommer vi att sluta använda dina personuppgifter för personliga erbjudanden och ta bort funktionen för personligt anpassade upplevelser, men du kan fortfarande vara Kund hos Mat.se. Observera att det kan ta upp till 48h innan din uppsägning träder i kraft.

Mat.se kan säga upp avtalet med en uppsägningstid om 30 dagar. Mat.se har även rätt att säga upp Personaliseringsavtalet med omedelbar verkan om Kunden bryter mot Villkoren eller Personaliseringsavtalet.

Mat.se har rätt att ändra villkoren i Personaliseringsavtalet utan att i förväg inhämta Kundens godkännande. Om det är ändringar inte bara av redaktionell eller språklig karaktär kommer du att få information om dessa innan de träder i kraft. De ändrade villkoren kommuniceras till dig som Kund i Mat.se Butiken och via e-post och träder i kraft i samband med Kunds godkännande eller senast 30 dagar därefter. För vid var tid gällande Personaliseringsavtal är publicerat på www.mat.se.

Tillämplig lag och tvist

Svensk rätt tillämpas på Personaliseringsavtalet. Om du har några klagomål eller synpunkter är du välkommen att kontakta vår Kundservice. Mat.se följer alltid Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. En eventuell tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av Personaliseringsavtalet ska i första hand avgöras av Allmänna Reklamationsnämnden och i andra hand av allmän domstol i Sverige.

Kontakt

Nya Matse AB - ett bolag i Mathem-koncernen
Org.nr: 559339-8299
E-post: kundservice@mat.se
Telefonnummer: 010-8844827
Postadress: Nya Matse AB, c/o Mathem i Sverige AB, Slottsbacken 10, 111 30 Stockholm

Personaliseringsavtalet gäller från och med 2022-03-01 och uppdaterades 2022-03-01

Kontakta oss

Göteborg
Mat.se
J A Pripps Gata 2
421 32 Västra Frölunda

Stockholm
Mat.se
Frukthandlarvägen 5
120 44 Årsta

kundservice@mat.se

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen