Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 31/08 2020
tema postad 6 månader sedan

3 snabba recept med falukorv

blog-image

En korv som de flesta av oss klickar hem då och då, eller kanske till och med redan har hemma i frysen som nödlösning när inspirationen tryter. Vi pratar såklart om falukorven. För ja, särskilt mycket inspiration till att laga falukorv behövs oftast inte. Makaroner och falukorv är något som går ner hos de flesta, stora som små. Med några små förändringar, men utan någon större kraftansträngning, kan även en falukorv tillföra något mer än mättnad till middagsbordet!

Det är många som lämnat falukorv och bytt ut denna mot halloumi i hopp om att göra ett mer klimatsmart val. Men faktum är att skillnaden är marginell och då med fördel för falukorven. För att verkligen göra skillnad tipsar vi om följande:

  • Nybörjare: Genom att byta ut falukorven till korv gjord på kalkon så minskar klimatpåverkan till drygt hälften
  • Mellan: Dryga ut, använd hälften av korven och byt ut mot bönor. Färdigkokta svarta bönor har 93% mindre klimatpåverkan i jämförelse med en falukorv
  • Avancerad: Det finns en hel del veganska alternativ till korven och dessa har cirka 64% mindre klimatpåverkan

Är du ett fan av korv stroganoff? Genom att steka korven i olja och även byta ut grädden mot matlagningsgrädde eller till och med växtbaserad grädde har du enkelt dragit ned på klimatpåverkan.

Veckans foodhack-tips:

Vi alla vet hur svårt det är att koka tillräckligt lite pasta (visst blir det alltid över?). Släng inte det som blir över efter middagen utan frys istället in det i en låda. På så sätt kan du spara ihop och tillslut har du tillräckligt för att göra en god pastagratäng där korven kommer väl till pass som tillbehör! För mer inspiration, tips och tricks besök vår Instagram genom att klicka här, eller sök på hashtaggen #hackamedmatpunktse .

Snabba falukorvsrätter

Att variera maten och ibland byta ut till vegetariska alternativ är bra. Du vet väl om att du enkelt kan byta vara i våra recept? På så sätt kan du välja precis den korven eller grädden som passar dig.

Het gryta med korv och bönor

Falukorvsfyllda paprikor med keso

Pestogryta med korv och spenat

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Julia Thielen

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen