Skafferi postad 2 år sedan

5 enkla recept med varor från skafferiet

blog-image

Vi gillar att ha ett välfyllt skafferi, då är middagen aldrig något problem. Krossade tomater, torkade och konserverade ärtor, bönor och linser, olika grynsorter, ris och pasta är alla bra saker med lång hållbarhet som kommer till undsättning när kylskåpet ekar tomt.

Med en bra bas hemma i skafferiet kan du fokusera på att köpa hem varor i säsong, och just nu även tänka på att hjälpa lokala producenter genom att handla varor från dem. Här har vi samlat fem enkla recept där du enkelt rör ihop veckans alla middagar med varor från skafferiet! Ät dem som de är, eller använd recepten som bas och addera färska grönsaker om du har i kylskåpet.

Krossade tomater och ärter/bönor

Ett paket med konserverade tomater är en bra bas i både soppor, grytor och såser. Här tas ärter och bönor tacksamt emot som både tuggmotstånd och proteintillskott. Har du inte kikärtor hemma går det lika bra med blötlagda gula ärter eller vita bönor.

Tomatsoppa med rostade kikärtor

Pasta och ärter/bönor

Ett paket med pasta har väl alla hemma? Likt tomatsås är pastan en bra bas, eller till och med en rätt i sig. Tillsammans med grönsaker eller rostade rotfrukter får du enkelt till en matig sallad. Använd smaksättning som pesto, smaksatt färskost/creme fraiche eller ajvar för en krämigare pasta. Även här kommer bönor och ärter väl till pass.

Pasta med kikärtor och pesto

Gryn och ärter/bönor

Matvete, ris, bulgur, couscous och quinoa är alla grynsorter som håller länge och är goda både i varma och kalla rätter. Ett tips är att koka ditt gryn med buljongtärning för extra god smak. Hackade nötter och frön tillför bra fetter och ett gott tuggmotstånd till din sallad! Här finns inga regler eller måsten: ta det som du har hemma.

Bulgursallad med broccoli, svarta bönor och mandlar

Pasta och linser

Det finns en mängd olika typer av linser som alla är goda på olika sätt. Gröna linser har en något längre koktid men ger dig lite mer tuggmotstånd medan röda har en mosigare konsistens och som därför gör sig extra bra i soppor och såser.

Spagetti med linser och tomatsås

Bröd och bönor/ärter

Bönor, ärter och linser är alla baljväxter som du enkelt kan göra röror av. Gott som pålägg till din macka, eller som i receptet här nedan: som fyllning tillsammans med din favoritost.

Quesadillas med svarta börnor och ostkräm

2bf08aac-8b34-4a01-af74-ab0575dcde52.png

1
1
Skriv en kommentar
Skribent
Julia Thielen

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla
  • Kristin Johansson postad 2 år sedan

    Bra tips!

    Svar Avboka

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen