Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 28/02 2021
nyheter postad 2 år sedan

Vi klimatkompenserar våra e-handelsleveranser

blog-image

Ett fokus på miljö har vi på Mat.se alltid haft. Vare sig det handlar om hur vi ständigt vill minska matsvinnet både hos oss och våra kunder, eller hur vi vill inspirera till att äta mer hållbart. Dessutom är vi glada över att ni kunder har valt att låta er mat åka kollektivt hem till er, tillsammans med maten som ska hem till era grannar. De utsläpp som våra e-handelsleveranser släpper ut valde vi 2018 att klimatkompensera, och vi fortsätter med det även i år 2019. Detta sker i projektet ”Pastures, Conservation, Climate Action” genom ZeroMission. Här får nomadsamhällen ekonomisk ersättning för att ställa om mot en mer hållbar markanvändning. Idag är det på flera områden ett för stort antal boskap för den hållbara gränsen. Projektet bidrar även till den biologiska mångfalden och förbättrade möjligheter för nomadfolket att fortsätta leva av naturen.

Mer information om projektet:
I Mongoliet bor 3 miljoner människor och omkring 66 miljoner boskapsdjur. I flera områden är antalet boskap över tre gånger den hållbara gränsen. I projektet inkluderas fler än 140 olika herdefamiljer tre olika områden på totalt 78 500 hektar. I ett nötskal handlar projektet om att ställa om mot en hållbar markanvändning, bevara den biologiska mångfalden samt förbättra sociala förhållanden genom tre olika typer av strategier:

Minskat tryck på betesmarkerna genom effektiviserad och minskad markanvändning. Detta åstadkoms genom samarbete mellan herdegrupperna. Genom ökade och koordinerade regelbundna förflyttningar minskar risken för att för mycket boskap samlas på samma ställe. En förutsättning för betesmarkernas hållbarhet är även att mängden boskap reduceras. I projektet arbetar man med ett flertal olika aktiviteter för att stimulera andra inkomstkällor och maximera inkomsten från de boskap som redan finns. Detta sker exempelvis genom produktion och försäljning av ull, skinn och mejeriprodukter.

Bevarande av biologisk mångfald görs genom bildandet av kooperativ som inventerar och patrullerar stäppen för att undvika illegal avskogning och tjuvjakt av viktiga djurarter. Bildandet av kooperativen haft har enorm genomslagskraft sen starten för fyra år sedan vilket resulterat i att djur som den mongoliska Gasellen och Röd Hjort har börjat återhämta sig.

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Julia Thielen

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen