Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 31/08 2020
Hälsa postad 4 år sedan

Bra tips inför juldagarna??

blog-image

?? Köttbullar

Skall man steka många bullar så använd ugn och långpanna. Stek i ca 225° tills de fått fin färg. Hur lång tid det tar beror på både ugn, hur stora ni rullat och hur många det ligger på plåten. Rör runt då och då. När de börjar få fin färg så dela en och se så de är färdiga. Frys in dem och ta fram några åt gången och stek på innan servering.

Rulla, skeda eller spritsa? Det är nog en vanesak. Jag föredrar att rulla med lite oljiga händer. Använder man vattenblöta händer kyler vattnet gärna ner pannan när man steker.
Jag steker helst i rapsolja och smör. Då helgarderar man sig med smak, färg och temperatur. Årets snyggaste paket ?? Nu skall maten åka in och ut, värmas upp och kylas ner i några dagar. Några tips:

  • värm inte på mer än ni tror det går åt. Det ser fint ut med mycket på faten men det kortar hållbarheten, så använd mindre fat och fyll på allt eftersom.
  • Inga fingrar eller egna skedar/gafflar i burkar och inläggningar.
  • Ta snabbt tillvara på matrester och kyl ner dem snabbt. Hur då snabbt? Häll över maten i vida kärl, ställ grytan i vattenbad eller lägg under en sked under kastrullen så att det kommer in luft. Nyttja gärna balkong, trapp eller veranda.
  • Hetta upp ordentligt när maten skall ätas igen. Använder ni mikro så se till att värmen hinner sprida sig till hela tallriken. Allra säkrast är att använda spis, grill och ugn.
  • Våga lita på era sinnen – titta, lukta och smaka på maten innan du slänger den, Livsmedel märkta med bäst före-datum kan ätas även efter detta datum om de förvarats vid rätt temperatur.

?? Passa på att göra rent diskmaskin.Den har bråda dagar framför sig. De flesta maskiner har eko-program vilket är jättebra, men ibland behöver de köras i varmare grader.

?? Passa alla brinnande ljus och kontrollera att brandvarnaren fungerar.

?? Sista minutenpyssel och julklappstips hittar ni här. Och torkar citrusfrukter gör du här. Dörrkrans med apelsinskivor ?? Hjälps åt! Vi hjälper inte till vi hjälps åt! Så sa alltid min mormor och det är allt kloka ord. Barn, släkt, grannar, husdjur och alla andra i vår omnejd. Nu hjälps vi åt.

?? Prioritera Det kanske faktiskt är mycket viktigare att ta en skogpromenad och andas lite än att baka ännu en fudge. Eller att handla sina varor på nätet och inte behöva trängas i butiken. Hinn njuta av den här fina tiden och ha en riktigt skön jul! pin_white_large (1) God Jul!

/Kristin

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Kristin Johansson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen