Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 31/08 2020
Hållbarhet postad 1 månad sedan

Därför ska du välja ekologiskt

blog-image

Vi vill göra det lätt för dig att handla rätt. Detta innebär bland annat att vi har klimatmärkning på cirka 3000 produkter, men också att vi har ett stort ekologiskt sortiment för dig att välja bland. Men varför skall vi välja ekologiskt? Läs vidare om vad EKO egentligen innebär och hur det hjälper dig att ta hänsyn till jorden, djuren och din egen hälsa.

1. Ekologiska livsmedel är rena och naturliga. De innehåller inga onaturliga tillsatser för att försköna varken arom, färg eller konservering.

2. I eko-lantbruket används inga kemiska bekämpningsmedel, ingen konstgödning och all produktion skall sträva efter att nyttja naturresurser som energi, mark och vatten på ett långsiktigt hållbart sätt. Man jobbar helt enkelt på naturens villkor.

3. Därför att slippa prata om den läskiga cocktaileffekten. Vad händer när en mängd olika kemiska bekämpningsmedel blandas i våra kroppar. Det vet vi inte.

4. Även skog, sjö och all natur tackar för att de inte behöver ta emot läckande bekämpningsmedel. Besprutning stannar inte på våra åkrar utan fortsätter vidare i mark och vattendrag.

5. Gladare djur - Alla djur i ekologisk produktion går ut för att beta, picka eller böka. De har mer plats i stallarna och bättre möjligheter till ett naturligt liv.

6. Levande landsbygd - En levande landsbygd med ett lönsamt ekologiskt jordbruk är den viktigaste förutsättningen för fler ekovaror i butiken. Att svenska lantbrukare ställer om till ekologisk produktion ökar konkurrenskraften för svenska bönder som kan möta en växande marknad, både i och utanför Sverige.

7. Biologisk mångfald - En ekologisk odling har flera olika grödor på en och samma yta istället för det billigare alternativet med massodling. Varför? Därför att den biologiska mångfalden behöver det för att överleva. Vi behöver den biologiska mångfalden, alla delar. Den bidrar även till att vi lite bättre kan hantera kommande klimatförändringar.

8. Fler kvinnor och yngre arbetar med ekologiskt lantbruk. Det bidrar till en framtidstro på landsbygden.

9. Bonden - Den ekologiska bonden slipper inte bara hantera bekämpningsmedel och föda upp gladare djur. Ekobonden får även lite bättre betalt för det extraarbete det innebär att producera ekologiskt.

10. Ekologiska livsmedel smakar på riktigt! De är ärliga och luras inte med syntetiska tillsatser. Först då kan vi ta tillbaka kunskapen om hur livsmedel ser ut, smakar och beter sig. Välkommen tillbaka naturliga livsmedel som har fått växa och mogna på sina egna villkor.

Välkommen in i butiken fylld med ekologiska varor.

2
1
Skriv en kommentar
Skribent
Marine Jonsson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla
  • Thomas Frisell postad 3 veckor sedan

    Haha! Hysteriskt, och oavsiktligt, roligt. Det verkar varit svårt att få fram 10 skäl, minst sagt. "rena och naturliga", läser vi. Med tanke på att konstgödslet ersätts med "naturligt" gödsel kanske vi inte ska trycka för hårt på det där med rent, eh? Lite vag kritik av bekämpninsgmedel, fastan de ju är under alla gränsvärden i samtliga livsmedel som säljs via mat.se (hoppas jag!). Och att ekologiskt odling bevisligen inte är bättre för hälsan, medan den ofta är sämre för klimatet på grund av koldioxidutsläppen, det struntar vi i att nämna.

    Svar Avboka

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen