Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA
Just nu! 400 kr nykundsrabatt uppdelat på dina tre första köp!
Ange koden NY200 vid ditt första köp, så får du via mail två nya rabattkoder à 100 kr, som du kan använda vid köp två och tre. Minsta order 700 kr. Gäller t o m 28/2 2020.
Hälsa postad 2 år sedan

Det är inte bara antalet kilometer som räknas i slutändan, maten har en ganska stor roll

blog-image

Känslan av att det bara gått några dagar sedan man stod på nyårsnatten och lovade leva ett sundare och aktivare år är skrämmande.

Nu är april redan förbi och det är dags för årets första löplopp… Kanske ska du inte springa själv, men visst kan det vara bra att ha lite koll på kosten och tipsa nära och kära som trivs i löparskorna?

Vid träningstillfällena töms ofta muskelcellerna på glykogen och därför är det viktigt att man fyller på med kolhydrater så snabbt som möjligt efter ett pass. Dessutom det så bör man fylla på med vätska – 2-3 liter som man förlorar under ett normalpass.

Så vätska och kolhydrater är receptet inför långlopp. Tillsammans med elitlöpare, amatörlöpare, legitimerad dietist och kockar har vi tagit fram bra uppladdningsmat.

Underskatta inte styrkan av ett peppat psyke.

Ladda med kolhydrater

Under ett långlopp består ditt bränsle av kolhydrater och fett. Först används kolhydraterna och sen kommer du börja ta av fettet. Att fylla på med extra kolhydrater gör att du orkar hålla ett högre tempo under längre tid. Men eftersom kolhydrater binder vätska kan musklerna kännas lite stinna de första kilometerna. Testa därför kolhydratuppladdning redan under träning.

Extra energi under loppet

Sportdryck och energigel kan vara påfrestande för magen, så testa även hur din kropp reagerar på dessa redan vid träning om du tänkt använda det under loppet. Alternativ kan vara att äta mosad banan.

Testa dig

Testa att bara dricka vatten under något träningspass. Vad händer? Hur känns det? Hur länge räcker energin och påverkas motivationen efter ett par timmars löpning? När du väl springer loppet kan det vara bra att känna igen tröttheten och skaffa sig en strategi för hur du hittar orken när energibristen infaller.

klickauppladdning.png

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Michael Krantz

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen