Hållbarhet postad 4 månader sedan

Ditt egna klimatkvitto

blog-image

Hos oss får du ett kvitto på att du är på rätt väg! I en vanlig kasse med matvaror kan vi med hjälp av vår CO2e-märkning klimatberäkna cirka 80 % av innehållet. Vi räknar bara med livsmedel vilket utgör det mesta av klimatavtrycket. Vi har uteslutit till exempel schampo och servetter.

Vid lövet, vår nya klimatmärkningssymbol, anges alltså mängden CO2e per kilogram produkt. På ditt kvitto däremot ser du vad du faktiskt har handlat. Om du har handlat 200 gram nötkött visar kvittot vad de 200 grammen hade för klimatvärde, ihop med de övriga varorna. Om du vill, kan du följa förändringen över tid. Vad händer om jag väljer att äta max 100 gram svenskt kött istället för 200 gram? Vad händer om jag går över från fläsk till kyckling? Bara äter svenska grönsaker? Eller låter bli att äta bär som inte är i säsong?

På din statistiksida får kan du se hur mycket du minskat ditt klimatavtryck över tid. Kan du halvera det innan 2030? Det är ju faktiskt fint att få ett kvitto på att ju mindre du påverkar, desto mer påverkar du! Spana in ditt klimatkvitto här.

1
0
Skriv en kommentar
Skribent
Marine Jonsson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen