Hälsa postad 2 år sedan

En elitidrottares vardag med Mat.se

blog-image

Möt Bianca Salming, flerfaldig guldmedaljör inom SM i friidrott. Följ hennes vardag och se hur hon får livet som friidrottare, PT och tränare i tv-programmet Sverige Springer att gå ihop, samtidigt om hon har tid för vänner och familj. Livet är till för att levas, och genom att få maten levererad från Mat.se får hon mer tid för det hon tycker är viktigt i livet.

En klimatsmart förebild

Biancas prestationer på friidrottsbanan gör henne till en stor förebild när det gäller träning, och hennes intresse för klimatsmart kost säger detsamma när det gäller maten. När vi träffade Bianca blev det klart hur viktigt det är för henne att hinna träffa sina vänner och samla mental energi när pressen är hög. Vi kan nog alla känna igen oss i att kraven på oss bara blir större och att vi verkligen behöver den där kravlösa tiden med vänner eller familj för att må bra. När Bianca väljer att handla hos oss ger det henne mer tid till att både träna och vara social, men det ger också möjlighet att göra smartare val för klimat och miljö.

Vi har som första butik i världen klimatmärkt över 3000 vanliga livsmedel. Det fungerar som ett slags grönt jämförpris som hjälper dig att hitta de produkter som är snällast mot klimatet. På så sätt kan du se hur varorna in din matkasse påverkar klimatet och kan därmed välja att göra klimatsmartare inköp. Klimatsmart val är en annan funktion som ger förslag på klimatsmarta alternativ. Sök på exempelvis mjölk, smör eller andra matvaror och få upp andra alternativ med lägre klimatavtryck. När du har genomfört en beställning får du också ett personligt klimatkvitto som visar vad din handling har gjort för klimatavtryck. På din statistiksida kan du sedan följa hur du minskar ditt klimatavtryck över tid!

Läs mer om våra klimatsmarta funktioner och hur du kan bli en idol när det gäller klimatsmart mat här.

Klimatsmarta alternativ på Biancas favoritmat

Biancas älskar tacos, och vi är nog beredda att hålla med. Det finns nog inget bättre än en härlig blandning av färs, grönsaker, goda såser i ett tacobröd. Det finns många fördelar med tacos - det går snabbt och lätt att laga, och är ett enkelt sätt att umgås på med familj och vänner. Därför vill vi tipsa om hur du kan variera och göra din tacomiddag ännu mer klimatsmart. Vi listar tre klimatsmartare varianter av tacos, alltifrån den som precis har börjat tänka på klimatet till tips för dig som vill gå all-in.

Nybörjare: Vill du inte lämna köttfärsen riktigt än kan du testa att byta ut nötfärsen mot blandfärs, då minskar klimatpåverkan med nästan 40%.

Mellan: Byt nötfärsen mot kycklingfärs istället, då minskar klimatpåverkan med 91%.

Avancerad: Byt nötfärsen mot vegetarisk färs, då minskar klimatpåverkan med 93%.

Vill du se fler klimattal, eller är du bara nyfiken på vilket avtryck din favorityoghurt har på klimatet? Skapa bara ett konto på Mat.se, när du är inloggad ser du märkningen. Testa sedan att söka på den varan du är intresserad av.

För att göra hela tacomiddagen vegansk kan du enkelt byta ut exempelvis crèmefraiche mot växtbaserad fraiche. Möjligheterna är oändliga, därför bjuder vi denna veckan på tre tacosrecept för inspiration till tre annorlunda sätt att göra just din tacos på.

Taco, svarta bönor och sötpotatis

Falafel tacos med mangosalsa

Pankopanerad blåvitling med pico de gallo & mangosalsa

1
0
Skriv en kommentar
Skribent
Marine Jonsson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen