Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 31/08 2020
tema postad 6 månader sedan

Fyra Frysta Fördelar - Varför fryst mat är så bra!

blog-image

Det finns SÅ många fördelar med frysen. Men trots alla fördelar och trots att de flesta av oss äger en ganska välfylld frys så är vi dåliga på att använda den. Här kommer fyra bra anlednignar till varför vi skall ändra på det.

SVINN & RESURSSMART
Vi vet att vi slänger på tok för mycket mat - ändå har vi svårt att rätta till det. När vi använder frysta produkter så rättar det till sig självt. Ta fram exakt det du behöver till middagen och resten ligger snällt i frysen och väntar tills nästa middag. Ett så enkelt sätt att laga mat resurssmart.

Ett fryst livsmedel kan ta allt i en lugnare takt. Det behöver inte konserveringsmedel för att stå sig fint. Det behöver inte heller skynda med något flyg innan det blir dåligt utan kan transporteras i lugn och ro. Allra bäst är såklart att välja lokalproducerade frysta produkter så får du det bästa av två världar.

Rotfruktsstrips med ärt- och jordnötshummus

DET FINNS ALLTID MIDDAG
Frysen är vad som får vår småbarnspusslande vardag att fungera där hemma. Den som tryggt garanterar att det alltid finns en middagslösning nära till hands.

Så skulle det kunna vara hos de flesta, men vi tenderar att glömma bort frysen. Där finns middagen när kylen gapar tomt. Sen är det klart att ni måste fylla på er frys, men det har de flesta av oss redan gjort, vi har bara glömt det.

När vi väl lagar mat så lagar vi helst storkok, sen fryser vi in både lunchlådor och hela middagsförpackningar.

Frysbok - Ett bra tips är att föra en frysbok där man skriver in när man fryser in och stryker när man plockar ut. Så ser ni enkelt alla middagar som ligger där och väntar.

Thaigryta från frysen

MYCKET FÖR PENGARNA
Det är prisvärt med frysta livsmedel, dels har de oftast ett lägre kilopris och dels kan ni passa på att handla på kampanj och förvara i frysen tills ni behöver dem.

Fast allra mest pengar (och resurser) sparar vi faktiskt på att vi slänger mindre mat.

NÄRINGSRIKT & GRÖN SÄSONG ÅRET OM
Att frysa in något är som att stanna tiden. Så skördar och fryser du in en grönsak när den är på topp i sin näringskurva, då kan du stanna tiden precis där. Nedbrytningsprocessen av näringsämnen stannar nämligen upp när du fryser maten. Så alltså en näringsrik, grön säsong i frysen året om.

FRYST vs FÄRSKT
Okej - helt enkelt väldigt många fördelar med fryst mat, men vi skall inte ställa krav på den frysta maten som den inte kan leva upp till. Självklart är det skillnad på fryst och färsk, det ska det vara. De har ju behandlats och förvarats på olika sätt.

Var inte heller rädda för att blanda färskt och fryst. Att använda frysta grönsaker som bas i en gryta och sedan toppa med färska.

/Kristin

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Kristin Johansson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen