Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 31/12 2021
tema postad 1 år sedan

Göteborgs fem bästa picknickplatser

blog-image

Nu när det blir allt varmare ute och solen börjar kika fram mer och mer så finns det inget bättre än en picknick i det gröna. Fyll upp picknickkorgen med baguette, bullar, saft eller det du helst vill mumsa på och bege dig ut till en härlig plats. Är du osäker på var du ska picknicka? Lugn, här tipsar vi om Göteborgs fem bästa picknickplatser.

Saltholmen & Göteborgs Skärgård
Ett självklart val, men Saltholmen är verkligen en härlig picknickplats. Duka upp picknickfilten på klipporna, njut av havsbrisen och ta ett dopp om solen kikar fram. Har du mer tid så föreslår vi att du tar färjan därifrån ut till någon av öarna i Göteborgs skärgård för en trevlig heldagsutflykt.

Skansen Kronan
Högt uppe vid Skansen Kronan kan du avnjuta din picknick med utsikt över Göteborg. Uppe på utkiksplatsen kan du känna av lugnet samtidigt som du kan kika ner över stadsmyllret nedanför. Vårt tips är att packa ner kvällsmackorna i korgen och bege er dit i tid för solnedgången för lite extra mysig stämning.

Trädgårdsföreningen
Mitt i Göteborgs centrum hittar du denna park från 1800-talet. Här finns massor av fina växter att titta på men framförallt stora gräsmattor som är som gjorda för picknick! Kommer det berömda göteborgska regnet kan du söka skydd i palmhuset eller Rosenkaféet.

Botaniska trädgården
I en av Europas största botaniska trädgårdar kan du njuta av vattenfall, små stigar och doften av tusentals blommor. Den här vackra miljön är perfekt för en mysig sommarpicknick. Här finns även Håberget, en plats med fantastisk utsikt över Göteborg.

Musikflotten
Vill du göra din picknick till en riktig upplevelse så rekommenderar vi Musikflotten. Köp en biljett till flotten som flyter fram genom Göteborgs kanaler samtidigt som det spelas livemusik av skeppstrubaduren. Du tar själv med det du vill äta på den två timmar långa flottrutten som går mellan Trädgårdsföreningen och Feskekörka.

Picknicktips
Vill du ha fler tips på hur du fixar en riktigt bra picknick? Maxa din picknick och upplev världen hemifrån med vår picknickupplevelse >> med en preppad inköpslista för picknicken och Spotify-spellista i fransk anda. Du kan också läsa om våra bästa tips till picknickkorgen här >>

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Marine Jonsson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen