Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 31/12 2021
nyheter postad 2 år sedan

Maten som trendar just nu

blog-image

De årliga matrapporterna visar att pasta, kyckling och fisk finns med i toppen på listan över våra mest populära vardagsrätter. Ungefär hälften av er äter dessutom vegetariskt minst en dag i veckan. Vi har gjort vår egen analys över de mest populära och eftersökta recepten hos oss just nu! Kan du gissa vilka recept som är de mest populära den senaste tiden? Vi har samlat era topp 5 recept på ett och samma ställe så att du enkelt kan klicka hem dem.

Dalgona kaffe ››

Nu har den även hittat hit, den populära kaffedrycken från Sydkorea som du förmodligen har stött på antingen på Facebook, Instagram eller kanske TikTok. Men vad är det egentligen? Jo, det är helt enkelt snabbkaffepulver, socker och vatten som vispats till ett fluff att sedan toppa mjölken med. Tillsammans med några isbitar blir det till en söt och svalkande kaffedryck. Med det sagt så förstår vi varför den tagit sociala medier med storm - den känns lyxig, men är enklare än du tror att tillreda. Vi visar här hur du gör den!

Pad thai ››

Här kommer en annan asiatisk trendrätt! Pad thai är en klassisk thailändsk rätt som har blivit en riktig favorit hemma i stugorna. Kanske kan den utmana fredagstacosen framöver? Den är superenkel att laga och går dessutom att variera med fläskkött, oxkött, räkor eller tofu i stället för kyckling.

Morotsbiffar ››

Vi älskar vegetariska biffar! Just nu är det morotsvarianten som svenska folket verkar vara mest sugna på. Men de går absolut att variera och tillaga med anda rotfrukter så som palsternacka, rödbetor och rotselleri.

Tacopaj ››

Kan något vara så svenskt och osvenskt på samma gång? Det verkar så. Tacopajen har tagit oss med storm och verkar nu vara mer poppis än någonsin! Vi förstår hypen, den här rätten kan göras av tacoresterna och är lika god nygräddad som uppvärmd i matlådan.

Rågbröd ››

Just nu håller många sig hemma, kanske har vi mer tid till bakning eller så är det alla hipsters som är i farten. Att baka sitt eget råg- och surdegsbröd är just nu populärare än någonsin. Vill du inte ligga efter med trenden så har vi recepten på hur du bakar riktigt gott bröd! Det här rågbrödet tar lite tid, men är så värt det.

1
0
Skriv en kommentar
Skribent
Marine Jonsson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen