tema postad 1 år sedan

Mellanmål för vinterns utflykter

blog-image

Behöver du inspiration för bra mellanmål att ha med under vinterns alla utflykter? Då kan du lugnt fortsätta läsa och matas med tips på mellanmål som med lite förberedelser ger snabba genvägar till energi för en heldag ute.

Fördelar med att fixa själv:

  • Ekonomiskt: visst är det skönt när du kan få ut fem gånger så mycket för samma peng som den där chokladkakan i kiosken kostar?
  • Innehållsförteckning utan konstigheter: en banan är en banan, en matsked socker inget annat än en matsked socker. Du vet exakt vad du stoppat i ditt mellanmål utan något fuffens.
  • Anpassningsbart: på samma sätt som du kan styra vad som står på innehållsförteckningen kan du styra mängd så att det varken blir något över eller för lite för att mätta magen.
  • Får vi säga roligt? Och extra gott? Då gör vi det!

Bars: billigt och mättande på egen hand

Om vi säger energi-, protein-, power-, müsli-, raw-, hälso-, vilket ord säger du då? Ja, bars såklart! Alltså de där små munsbitarna som är toppen när du är på språng och behöver snabb energi. Men vilken bar ska man välja? Vilken är bäst, och vad innehåller de egentligen? Det är faktiskt enklare att baka egna bars än att svara på de frågorna. Dessutom blir det minst lika gott, men till en bråkdel av priset. Här är tre varianter som vi gillar:

Bars med majs och soltorkade tomater

Morotskakebars

Totts

Mat i bröd

Mat i bröd kommer alltid att vara en bra idé när det är utflykt på schemat. Bröd är något som de flesta av oss har hemma i frysen, och något pålägg brukar inte vara svårt att hitta det heller. Efter X antal mackor kan det vara kul med en uppdatering, och några favoriter som smakar lika gott kalla som varma (en vända över öppen eld gör alltid gott!) är följande:

Pizzabullar

Grillade mackor

Tips! Förbered både pizzabullar och färdiga mackor med fyllning och förvara i frysen. Plocka sedan med dem när det är dags för utflykt och grilla på över öppen eld!

Mellanmål i kopp

Ännu ett mellanmål vi känner igen från små förpackningar i butiken, men tänka sig – även denna går att göra själv! Dessutom slipper du alla plastförpackningar och kan packa med dig allt i en och samma förpackning.

Rismellanmål med vaniljsmak

Blåbärssoppa

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Julia Thielen

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen