Jul postad 3 år sedan

Mingla sig igenom förrätten

blog-image

Här kommer tips på ett trevligt upplägg på en minglande plockförrätt. När man har middag eller fest för ett större sällskap så blir det (förutom allt det trevliga) mycket disk, logistik, planering och matprepp.

Det är inte alltid enkelt att få det att flyta eller självklart att involvera gästerna på ett trevligt sätt.

När gästerna kommer vill man att de skall känna sig välkomna. Man vill hinna bjuda dem på något gott och i lugn och ro hinna prata med alla. Man vill att gäster skall hinna mingla ordentligt och bekanta sig. Lite för ofta kommer gästerna till ett stressat värdpar som irrar omkring för att få ordning på det sista. Gästerna vet inte riktigt vad de kan göra och försöker mest att inte vara ivägen.

Finns det mycket barn i sällskapet har de ofta spring i benen och det krävs smarta lösningar för att få middagsro.

En bra lösning är att välkomna in alla i kaoset och förenkla logistiken en aning. Istället för att plocka fram och bort mingel, bryta upp och sätta sig till bords så kan man slå ihop välkomstplock, förrätt, drinksnacks och barnvänlig plockmat.

Det blir en plockbuffé som alla kan mingla runt och smaska på medan man tillsammans tänder grillar, kokar sås eller preppar vad som preppas skall till middag. Alla är i rörelse och det är enklare att fördela arbetsuppdrag och passa barnen.

Det är även enklare att anpassa en buffé så att det finns något gott till både vegan, flexitarian, småbarn och svennebanan.

Vilken nivå man lägger det på avgör man såklart själv. Får våra barn välja så tar de väldigt gärna köttbullar/vegobullar/fiskpinnar som dippas i lite sås. Lite grönsaksstavar och snacks. Man kan satsa på att bara öppna ett gäng förpackningar som goda ostar, marmelad, kex, oliver eller om man vill laga något mer avancerat.

Sharing is caring – att dela fat, dela mat, dela baciller och dela upplevelse. Alltid är bra för stämningen:) Men underlätta för gästerna så att det finns verktyg att plocka med, servetter och assietter.

Här har vi förslag på en härlig ostbricka som ni enkelt formar så att den passar just er tillställning. Lägg till, ta bort och byt ut. Kanske lite mer chips, lite mer grönsaker, lite mer till barnen eller mer från charken. Välj och vraka på det ni gillar.

Här hittar ni OSTBRICKAN

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Kristin Johansson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen