Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 28/02 2021
tema postad 1 år sedan

Öl till maten

blog-image

Lager, Pilsner, APA och IPA.... Kärt barn har många namn och samlingsnamnet för dessa är som bekant Öl. Det är mycket mer än en bärstensfärgad bubblig dryck och att en aromatisk belgisk öl passar till något helt annat än en besk IPA är inte så konstigt. På Alternativbolaget hittar du alla möjliga sorter så att även de som väljer alkoholfritt kan få rätt dryck till maten.

Här kommer nyttig fakta kring vilken öl du ska välja till vilken typ av mat. Du hittar alkoholfria ölsorter på Alternativbolaget.

  • Het mat lyfter beskan i ölet? Bjuder du på het asiatisk eller mexikansk mat görs sig en besk IPA bra om du vill åt beskan, välj annars en lättare veteöl eller en ljus lager.
  • Salt + beska = succé! I en IPA är grundsmaken beska. En smak som inte faller alla i smaken, men tillsammans med saltare mat kommer beskan till sin rätt. Det är inte för inte som kombinationen öl + hamburgare och pommes frites är en klassiker. Testa också till bufféns färsbiffar, grillad halloumi eller hårda ostar.
  • Till havsbrisens smaker passar ljust bra! En lättare öl så som lager, ljus veteöl eller tjeckisk pilsner passar fint till sensommarens häng på klipporna och kräftskivans skönsång. Eller kanske främst till det vi förknippar med havet: fisk och skaldjur.
  • Lättare dryck ger plats åt fet mat. Står en krämig pasta eller gräddig sås på menyn? Fet mat ackompanjeras bäst med ett lättare öl, exempelvis en lager.
  • Smakrik mat kräver ofta en smakrik dryck. En öl med mer beska eller en äppelmust gör sig bra till kraftfulla kötträtter.

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Rebecka Risholm

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen