Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 28/02 2021
tema postad 6 månader sedan

Perfekta maten att bjuda på dejten

blog-image

Vad är egentligen bäst att äta på en dejt? Vad ska ni prata om och vad ska du ha på dig? Det kan vara lite nervöst men också fullt av förväntan att gå på dejt. Här har vi samlat tips på allt från mat till klädkod och samtalsämnen för en lyckad dejt! Om det är en ny eller gammal flamma du ska dejta spelar ingen roll.

Maten

Vi vill tipsa om några grymma recept som garanterat kommer hjälpa dig till succé, men vi vill börja med att tipsa om några typer av maträtter som kan vara bra att undvika på en dejt.

  • Hamburgare & tacos, vi vet det är så gott med både hamburgare och tacos, men det kan bli kladdigt och vi vill undvika att hälften av maten fastnar runt munnen.
  • Stark mat, kan vara smart att skippa. Blir det allt för starkt kan kroppen reagera med snor, svett och en orolig mage som följd. Kan vara bra att hoppa under den första dejten.
  • Spenat, men också annan mat som har en tendens att fastna i tänderna kan göra både dig och din dejt obekväm.

Recepttips

Sei la più bella del mondo! Det går verkligen inte att misslyckas med romantiken med italienskt. Därför vill vi tipsa om de här recepten som både sätter stämning och imponerar.

Krämig kycklingpasta med zucchini, vitlök och parmesan

Surdegspizza med salsiccia, svamp och pesto

Vegocarbonara

Tre bra samtalsämnen

Mat - Inte så förvånande kanske att vi tipsar om mat som samtalsämne. Men faktum är att det kan öppna upp för både roliga och intressanta samtalsämnen ni kan spinna vidare på. Bjuder någon av er på mat, prata då om ert matlagningsintresse eller favoritmaten. Konstiga saker ni ätit kan också bjuda in till skratt, berätta om den gången du beställde in kaviar men fick in kamel eller den gången du smakade på insekter under din backpackingresa i Asien.

Resor - Berätta om en fantastisk resa du varit på eller en resa du planerar att göra. Har du inte rest så mycket så är det ingen fara, dela med dig av dina resedrömmar eller den där roadtrippen till Värnamo som inte alls blev som du tänkt dig.

Din dejt - Det kanske låter självklart, men passa på att ge din dejt lite extra uppmärksamhet. Ställ mycket frågor och visa intresse för honom/henne, det kommer garanterat att uppskattas.

Kläderna

Första intrycket är viktigt, så välj gärna kläderna med lite extra omsorg innan dejten. Välj ut något ur garderoben som du känner dig fin i, men tänk också på att du måste känna dig bekväm! Skor som skaver, eller något du inte trivs i hindrar dig från att verkligen visa dig från din bästa sida. Det är också bra att fundera på vilken typ av dejt ni ska på, middag eller en romantisk promenad utomhus kan behöva olika typer av plagg.

Kan du inte få nog av romantik?

Eller vill du bara ha fler dejttips? Vi har samlat allt du behöver för en lyckad italiensk hemmadejt inklusive pasta à la Lady och Lufsen, rosor och italienska kärleksförklaringar. Lyssna på vår smöriga spellista och hitta känslan med klädkod och tips på kärleksfulla aktiviteter. Läs mer här.

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Marine Jonsson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen