Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 31/12 2021
tema postad 3 år sedan

Rensa kylskåpet

blog-image

Det kan faktiskt vara riktigt kul att ta vara på de där sista resterna i kylskåpet. De sista rotfrukterna, den sista skvätten mjölk ur mjölkpaketet, sista skeden tacosås och brunfläckiga bananer kan alla bli riktiga mästerverk på middagsbordet. Gå igenom skåp, kyl och frys för att se vad du har hemma så hjälper vi dig med tänket!

Mjölk och ägg

Vispa ihop den sista mjölken och några ägg som bas till en god omelettortilla! En grym bas som du kan toppa med i princip vad som. Kanske har du något gott kvar i kylen att smaksätta med: pesto, ajvar eller soltorkade tomater är alla goda att ha i eller på. Gröna blad, ost och bönor gör omeletten matigare.

Omelettortilla

Yoghurt och fil

Gör ett snabbt bröd av den sista yoghurten eller filen. Perfekt till helgens frukost och går utmärkt att blanda ihop kvällen innan och låta kalljäsa under natten för att sedan skjutsa in i ugnen på morgonen!

Fullkornsbröd

Tomater, krossade tomater eller överbliven pasta-/tacosås

Tomater eller tomatbaserade såser är toppen att ha över i kylen. Lök, tomat, vinäger, honung, salt och andra kryddor utgör en bra grund till en härlig tomatås att ha till pastan, på pizzan eller i en gryta.

Mustig tomatsås till pizza, pasta, gryta eller soppa

Bruna bananer

Ligger det några bananer kvar i fruktkorgen? I så fall har vi två favoriter: Det ena är en god banankaka att ha till kaffet och det andra är söta bananplättar. Dessutom är bananen suverän att skala, slanta och frysa in för att senare göra svalkande bananglass eller smoothie av.

Bananbröd

Kokt ris, pasta eller potatis

Har du kokt ris, pasta eller potatis kvar efter veckans middagar? Vämr inte bara upp dem i micron utan ge dem enkelt ett nytt liv i en ny rätt! Ris är gott att steka med asiatiska kryddor (som stekt ris med ingefära och omelettrullar), pasta blir suveränt i en gratäng (som denna frittata med pasta och skinka) och kall potatis kan bli något så festligt som gnocchi!

Hemlagade gnocchi

Rotfrukter

Ledsna rotfrukter blir glada igen efter en sväng i ugnen! Tillsammans med en god dipp är det ingen som tackar nej och tillsammans med ett paket bönor blir det en riktigt bra måltid.

Ugnsbakade rotfrukter med feta- och ärtdipp

Frukostpålägg

Har du några skinkbitar som sjunger på sista versen eller en ostskarv som ingen vill förbarma sig över? Båda gör sig väl i en pastagratäng eller mellan två brödskivor. Osten går även utmärkt att frysa in för att använda vid ett senare tillfälle.

Pastagratäng med skinka

Hoppas att du blev inspirerad till att använda allt i kylskåpet. Fler tips hittar du här ››
När du behöver fylla på med ny mat är du varmt välkommen in i butiken!

knapp_tillbutik.png

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Julia Thielen

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen