Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 31/12 2021
tema postad 2 år sedan

Så får du barnen att testa nya smaker

blog-image

Så får du barnen att testa nya smaker
De flesta småbarnsfamiljer går runt på 5-10 rätter. Det låter ganska lite, men räknar man efter så är det inte så många fler. Det är inte heller så konstigt. Vi både handlar och lagar av gammal vana och i lagar helst det vi vet att barnen äter. Vi vill därför tipsa dig om fem nya favoriter och fem bra tips på hur man får barnen att våga testa nytt.

Vad är då barnmat? Vad tycker barn om? Såklart att det finns en röd tråd med snälla smaker, hög igenkänningsfaktor osv. men precis som med allt annat så är det ju ganska mycket upp till var och en. Ni känner era barn och vad de gillar. Nyttja det. Självklart tar det emot att ställa sig och laga något som man inte tror kommer gå hem, men det tar även tid för barnen att vänja sig vid smaker och konsistens.

Men först måste vi reda ut en viktig sak. Strunta i alla de överhängande kraven och råden på hur och vad våra barn skall äta. De växer, har energi och mår antagligen ganska bra. Klappa er på axeln och kom ihåg att ni gör ett bra jobb. Glöm inte heller att vi kan hjälpa till med vardagsbestyren. Hos oss hittar du inspiration till vardagsmaten och dessutom kan du handla varor direkt från våra recept för att sen få maten levererad till dörrren. Vi har allt från blöjor, råvaror till familjemiddagar eller snacks till det optimala fredagsmyset.

Så här kommer fem kravlösa tips på hur man får barnen att äta mer grönt, våga testa nya rätter och ge familjen några fler säkra kort på menyn.

Tips #1 - Gör om en klassiker
Spagetti och köttfärssås går hem hos de flesta. Testa att byta ut köttfärsen mot vegofärs, älgfärs, bönor eller linser. Är barnen väldigt känsliga mot när något smakar annorlunda, och ni ändå vill minska ner lite på familjens köttmängd så testa att köra på t.ex. hälften köttfärs och hälften bönor. Funkar fint det också.
Barnens Vegobolognese

Tips #2 - Gömma grönsaker, i bitar eller mixa
En del barn vill se exakt vad som ligger på tallriken, men ibland kan det vara bra att gömma lite ingredienser. En finmixad soppa eller sås kan få många grönsaksskeptiker att få i sig grönt.
Kidsens carbonara

Tips #3 - Äta med händerna
Barn gillar att känna på maten. Så att få äta med händerna är en bra genväg för att lära känna maten. Quesadillas är en perfekt rätt för att gömma grönsaker, ta hand om matrester och man får äta med händerna.
Quesadillas med köttfärs & gurkstavar

Tips #4 - När det plötsligt sitter fem barn till kring middagsbordet
Då behöver man ha sina säkra kort som:
1. Består av råvaror man oftast har hemma.
2. Är lättlagat.
3. Kan lagas till många.
4. Går hem hos de flesta barn.
5. Kan varieras och fyllas med lite vad som helst.
Makaronilåda helt enkelt

Tips #5 - Man får fuska
Bra genvägar kan man inte få för mycket av. Potatisbullar är inte svårt att göra själv, det är ett perfekt sätt att ta hand om gårdagens potatismos eller riva ner andra rotsaker. Men ibland räcker inte tiden till och då är det grymt att ha färdiga bullar i frysen.
Potatisbullar med fläsk & lingon

1
0
Skriv en kommentar
Skribent
Marine Jonsson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen