Hälsa postad 2 år sedan

Smoothie-favoriter

blog-image

Smoothie har sedan fenomenet uppkom varit en favorit bland både vuxna och barn runt om i vårt avlånga landet. Mycket tack vare det tacksamma upplägget: du kan slänga i i princip vad du vill i mixern, snabbt mixa ihop och enkelt plocka med dig.

Oväntade ingredienser

En smoothie består oftast främst av frukt och bär som mixats med någon form av vätska, framförallt yoghurt eller mjölk. Låt inte innehållet sluta där. Här har du möjlighet att trycka in massor av mer näring och vitaminer vilket vi inte tackar nej till, oavsett tid på året. Rotfrukter och grönsaker gör sig bra och tillför inte bara näring utan även färg! Rödbetor, morot, babyspenat, gröna ärtor, broccoli.. vad mer kan du få i?

Matigare dryck

Ibland vill vi bara ha en smoothie som svalkar och ger lite energi, men om smoothien är din frukost eller ett mellanmål inför ett träningspass kan det vara en god idé att få i ingredienser som mättar. Någon form av fett gör smoothie både mer mättande men också krämig. Nötter eller nötsmör, en fet yoghurt, olja eller avokado ger både bra med energi och en krämig smoothie. Testa även att mixa i havregryn eller vita bönor som gör din smoothie matigare!

Svenska superfoods

Det är även populärt att mixa i olika typer av superfoods i sin smoothie. Superfoods är råvaror som bär, frukt, grönsaker, nötter, frön eller alger som är mycket näringstäta. De kommer gärna i pulverform då de fraktas över halva jordklotet från en mer exotisk plats än våra nordiska skogar. Du kanske känner igen något av följande: açai, spirulina, gojibär, chiafrön, kakao nibs, hampafrön och baobab? Som tur är finns det massor av superfoods även här i norden som är lika nyttiga och även billigare! Satsa istället på havregryn, svenska lingon, blåbär, havtorn, honung, morot med mera.

Tips!

Har bananerna blivit bruna? Skala dem, skiva upp i mindre bitar och fryst in. Använd den frysta bananen i din smoothie för en krämig och sval konsistens.

Tre smoothie-favoriter i olika färger

Hallon- och rödbetssmoothie

Syrlig morotssmoothie

Grön Smoothie

2bf08aac-8b34-4a01-af74-ab0575dcde52.png

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Julia Thielen

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen