Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 31/12 2021
tema postad 1 år sedan

Stockholms 4 bästa picknickplatser

blog-image

Picknick kan vara något av det mysigaste som finns. På något sätt så smakar det mesta ännu godare när det äts ute i det gröna. Det är dags att packa picknickkorgen med baguette, ost, bullar, saft eller det du helst vill mumsa på och bege dig ut till en härlig plats. Är du osäker på var du ska picknicka? Lugn, här tipsar vi om Stockholms fyra bästa picknickplatser.

Skinnarviksberget
På Söder hittar du en av Stockholms bästa utsiktsplatser. Uppe på Skinnarviksberget kan du njuta av picknick på berget med en fantastisk utsikt över Kungsholmen, Gamla stan och stadshuset. Varför inte bege sig dit med kvällsmaten och njuta av solnedgången?

Hagaparken
Hagaparken erbjuder plats för en riktigt kunglig picknick! I den här gröna parken finns kungliga slott, lusthus och paviljonger med en historia som sträcker sig långt bak i tiden. Gå en härlig promenad och bred sedan ut en picknickfilten i den vackra miljön och fly storstadspulsen för en stund.

Rålis
Mitt i Stockholm hittar du Rålambshovsparken, även kallad Rålis, här finns något för alla! Här kan du picknicka på den stora gräsplätten med utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset och Gamla stan. Blir du rastlös finns det möjlighet att kombinera utflykten med att spela boule, beachvolleyboll, se en teaterföreställning eller att ta ett dopp i Smeduddsbadet.

Djurgården
Ute på ön finns stora områden med vacker natur och en uppsjö av picknickvänliga platser. Bred ut filten under en av de pampiga ekarna, eller sitt vid vattnet som omringar ön. Även här går det att kombinera picknicken med aktiviteter. Skansen, Junibacken, Vasamuseet och konstmuseum finns utspridda på ön för dig att besöka.

Picknicktips
Vill du ha fler tips på hur du fixar en riktigt bra picknick? Maxa din picknick och upplev världen hemifrån med vår picknickupplevelse >> med en preppad inköpslista för picknicken och Spotify-spellista i fransk anda. Du kan också läsa om våra bästa tips till picknickkorgen här >>

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Marine Jonsson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen