Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 31/08 2020
Svinnsmart postad 6 månader sedan

Svinnsmart & smidigt med OLIVER

blog-image

Tips på hur vi minskar matsvinn, sparar pengar samt förenklar vår vardagsmatlagning. Det kan vi inte få för mycket av. Så här kommer bra, smidiga svinnsmarta tips!

En öppnad burk oliver som flyttar från skafferiet till långt bak i kylen. Det är gott med oliver, men stor risk att den glöms bort där och blir dålig. Antagligen har den inte blivit dålig, men vi litar inte riktigt på att vårt doftsinne kan avgöra det, så vi slänger den för säkerhets skull. Synd på något så användbart. Här kommer några förslag vad ni kan göra istället:

  • Hacka ner oliver och blanda ner i en grönsallad, en fransk potatissallad eller fräs på tillsammasn med lite vitlök, parmesan och servera med pasta & basilika.
  • Det är mycket god smak i oliver. Testa att låta dem koka med i en gryta. Informera dock de som serveras om oliverna har kärna i sig.
  • Tapenade: Mixa svarta oliver, några sardeller, kapris, basilikablad, vitlöksklyftor, god olivolja, citronjuice och peppar till en jämn röra. Smaka er fram med proportionerna.
  • Blanda ner i ett brödbak.
  • Marinerade oliver: Det här är en favorit. Så bra sätt att ta tillvara och att ha redo i kylen när man snabbt vill slänga ihop en middag. Som bonus får man även en god olja på köpet.
    Här hittar ni recept på Marinerade oliver och bönor.

0996.a.jpg

En bunke färdigkokt matvete och en burk marinerade börnor och oliver i kylen. Då behövs det bara en näve grönt och middagen är klar. Svinnsmart och smidigt!

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Kristin Johansson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen