Svinnbra postad 2 år sedan

Ta till vara på - 10 goda saker att göra med ditt skrynkliga äpple

blog-image

Har du gamla, skrynkliga äpplen i fruktkorgen? Grattis till dig, de är nu så söta de kan bli och det finns mycket gott man kan använda dem till. Vi skulle kunna lista 10 bra saker där det skrynkliga äpplet passar fint, men vi nöjer oss med 10.

1. Ugnsbaka eller stek dem.
Smör, kanel och socker är hemligheten. Att äpplena redan är lite mjuka och skalet skrynkligt gör inte det minsta. Tänk varma, kanelstekta äppelklyftor med vaniljglass.

2. Äpple i pannkakan.
Billig och enkel middagsmat. Skala och klyfta och ha i ugnspannkakan eller riv och ha i smeten när du gör pannkakor, plättar eller amerikanska pannkakor.

3. Äppelbröd.
Äpple i bröd funkar alltid. Riv och blanda i degen.

4. Äppelsmör.
Gör ett långkok av de gamla ledsna äpplena som blir ett spännande pålägg på mackan. Fram med grytan! Äger du en croc pot är det ett gyllene tillfälle för denna kökskompis.

5. Äppelkompott & Äppelmos
Äppelkompott och äppelmos som kan kryddas åt många goda håll. Servera den som tillbehör till gröt, pannkakor, husmanskost eller kanske en god dessert.

6. Äppelchutney.
Släng ner äpplen, lök och russin och lite till i en gryta. Spetsa ostbrickan med en fantastisk kaneldoftande äppelchutney! Passar perfekt på ett fint fat till fördrinken med kex och brieost.

7. Torka äpplen.
Skala, skiva och skjuts in i ugnen. Äppelskivor som du torkat är riktigt smaskens. Perfekta att trycka ner i muffinssmeten innan gräddning, koka kräm på eller äta som godis.

8. Äppelpaj & äppelkaka. I flera recept på både äppelpaj och äppelkaka spelar det ingen roll om äpplena är lite halvmjuka. Som i den här skånska äppelkakan eller den här knäckiga äppelpajen.

9. Äppelmarmelad.
Kanske inte vad du hade tänkt dig när du fyllde på skafferiet med äpplen, men en marmelad på äpplen är en fullträff. Nästan så vi tror att du kommer vara glad att du inte hunnit göra dig av med alla äpplen.

10. Äppelscones.
Scones med en twist, saftiga och söta. Går dessutom fort att baka. Servera med ost och marmelad till.

/Kristin från Matredaktionen

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Kristin Johansson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen