Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 28/02 2021
Klimatsmart postad 3 veckor sedan

Tillsammans minskar vi utsläppen

blog-image

På bild ser ni Mat.se´s hållbarhetsspecialist Ylva som är riktigt stolt över er kunder och resultatet som vi har fått på mindre än ett år.

För snart ett år sedan lanserade Mat.se det gröna lövet på 3000 varor. Ett litet grönt jämförelsepris som gör det lätt för våra kunder att handla mer klimatsmart i vår butik. Vi har nu kikat på hur våra kunders beteende har förändrats efter vår lansering, och nog har det förändrats – i rätt riktning dessutom!

Klimatmärkningen har hjälpt er kunder att tillsammans minska er klimatpåverkan med 3 procent! Men 3 procent är ju inte mycket? Jo, för att vi ska begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader behöver vi dra ner utsläppen med hälften till år 2030, och det innebär cirka 7 procent per år – så 3 procent är verkligen inte fy skam, dessutom mitt i en pandemi!

Vi på Mat.se är otroligt glada och stolta över detta resultat och hoppas att vi tillsammans kan fortsätta i rätt riktning! Vill du veta mer om dessa spännande siffror? Läs mer i pressmeddelandet här.

Vill du handla mer för klimatet? Så här kan vi hjälpa dig:

  • Håll utkik efter det gröna lövet när du handlar hos oss. Det ”gröna jämförpriset” hjälper dig att jämföra olika varors klimatpåverkan.
  • Med hjälp av klimatsmart sök kan du få förslag på klimatsmarta alternativ till vanliga varor så som köttfärs, mjölk och smör.
  • Håll koll på ditt klimatkvitto. På din statistiksida kan du se dina varors genomsnittliga klimatpåverkan och även följa ditt klimatavtryck över tid.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här ››

Vår klimatsmarta sökfunktion.

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Julia Thielen

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen