Börja handla på Mat.se och få mer tid för livet!

BÖRJA HANDLA Ange koden NY200 vid ditt första köp. Gäller vid köp över 750kr.
Just nu! 200 kr nykundsrabatt Gäller t o m 28/02 2021
tema postad 6 månader sedan

Våra bästa picknicktips

blog-image

Din guide till de bästa picknicktipsen

Det finns nog inget som känns som mer vår och sommar än den första picknicken utomhus. Vi har därför satt ihop våra bästa picknicktips för en riktigt lyckad picknick, alltifrån våra bästa recept på picknickmat men också vad ska man tänka på att ha med sig ut på picknickturen för en riktigt lyckad dag i naturen. Maxa din picknick och upplev världen hemifrån med vår picknickupplevelse >> med en preppad inköpslista för picknicken och Spotify-spellista i fransk anda.

6 tips för en lyckad picknick

  • Ett måste att ha med sig på picknicken och packa maten i är en kylväska. Slå två flugor i en smäll och ta med frysta vattenflaskor som isklampar, då har du kallt vatten länge och dessutom mer plats i väskan för annat.
  • Packa maten i olika burkar: en för krispig sallad, en för sås och en annan för frukt. På så vis riskerar du inte att salladen eller brödet blir mosigt innan det är dags att äta. Använd med fördel locken till burkarna som uppläggningsfat, skärbräda eller tallrik.
  • Mackor i alla dess former kommer alltid ha en given plats på picknicken. Om du ska vara ute länge eller inte har möjlighet att ta med en kylväska så kan du enkelt byta ut både smöret, osten och skinkan till hummus, ärtröra eller avokado för längre hållbarhet under picknicken.
  • Var alltid redo för picknick! Förbered därför med fördel picknickmaten en regnig dag, förvara i frysen och plocka fram när det är dags för utflykt!
  • A och O på en picknick är våtservetter för fräscha händer både före och efter måltiden.
  • Sist men inte minst, glöm inte filten för mysfaktorn!

Våra bästa recept på picknickmat


Mat i bröd

Mat i bröd i alla dess former, eller wrapen, är alltid ett vinnande koncept på picknicken. Inte bara för att det är enkelt att packa med sig i väskan, utan för att det även går att variera och kombinera som man själv behagar. Ta dig en titt i kylen vad som finns där, du kan exempelvis fylla wrappen med kokt ägg och färskpotatis från gårdagens middag, krispig kål och halvfabrikat som falafel eller kebab, eller varför inte kokt matvete/bulgur/quinoa tillsammans med krämig hummus eller annan sås. För att behålla krispet i wrapen som kanske kommer att ligga nedpackad i picknickkorgen i några timmar så går det utmärkt att ha i råriven kål, morot eller rödbeta. Packas med fördel in i smörpapper innan picknicken och glöm inte att ha servetter nära tillhands.

3 mumsiga recept till picknicken:

Såser & röror

Låt oss introducera dig för vår favorit på utflykten: snack attack! Fyll picknick-väskan med grönsaksstavar, hummus och andra röror, oliver, små söta tomater, melon och frukt, bröd och kanske en och annan ost och låt alla plocka åt sig av sina favoriter. Ett perfekt upplägg om ni är ett gäng som ska ha knytis på stranden!

3 mumsiga tillbehör till picknicken:

Muffins, kakor, smårätter & tillbehör

Sist men inte minst: något sött efter maten uppskattas alltid, och är bra om dagen ute är extra lång. Frukter, dadelbollar eller hederliga kanelbullar fungerar alltid. Tips är att undvika choklad som,hur gott det än är, i en ekvation med sol inte alltid fungerar. I vår butik Nybakat >> hittar du allt från frukostbrödet till fikan.

3 små söta som passar till picknicken:

0
0
Skriv en kommentar
Skribent
Amanda Vilgotsson

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen