Svinnbra postad 2 år sedan

Vårt samarbete med Stadsmissionen

blog-image

Visste du att vi har ett stående samarbete med Stadsmissionen? Ända sedan Mat.se startades år 2012 har det funnits ett tydligt fokus på att alla våra varor antingen körs ut till kunder eller förädlas på annat vis. För att säkerställa detta startades därför vårt samarbete med Stadsmissionen år 2013. Att stödja organisationen har sedan dess varit en självklarhet för oss, då det finns ett tydligt behov där Mat.se kan hjälpa till och bidra, men även på grund av värdet av organisationen i sig och det arbete och insatser som dagligen utförs av Stadsmissionen.

Vad gör vi tillsammans med Stadsmissionen?
Vårt samarbete innebär att det finns en rutin på att skänka produkter i vårt sortiment till Stadsmissionen både i Stockholm och Göteborg. Varje dag, förutom på söndagar, kommer Stadsmissionen till våra lager och hämtar matkassar där
färskvarugarantin inte längre kan garanteras ut mot kund men där varorna fortfarande är helt felfria i övrigt. Inför högtider brukar Stadsmissionen komma och hämta produkter flera gånger per dag, framförallt på kvällen inför en stor högtid då maten är som nyast. Genom detta minimeras matsvinnet och mer mat kommer till användning på ett eller annat vis.

Läs mer om om mat.se:s färskvarugaranti här.

Utöver vårt arbete med att minimera svinnet, finns också ett nära samarbete med Göteborgs Stadsmission där lokala insatser genomförs under året. Göteborgs Stadsmission finns till för göteborgare som lever i hemlöshet, fattigdom och social utsatthet. De hjälper bland annat till med akuta insatser och arbetar för alla människors rätt till ett värdigt liv. På deras hemsida kan du se hur du kan vara med och påverka kampen för ett mänskligare samhälle för alla.

Läs mer om Stadmissionen och deras viktiga arbete här.

4
0
Skriv en kommentar
Skribent
Isabelle Norén

fruits
Välkommen till Mat.se Att handla mat har aldrig varit enklare.
Börja handla

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen