ClimateFriendly

Mat, miljö och klimat

Handla klimatsmart

Vi vill göra det lätt för dig att handla rätt. Det innebär bland annat att vi har klimatmärkt över 3000 produkter, har ett stort ekologiskt sortiment, en veganbutik och mycket mer som du kan läsa om nedan.

Klimatmärkta produkter

Vi har klimatmärkt cirka 3000 matvaror för att du enklare ska kunna sänka ditt klimatavtryck. Vi visar alltså hur mycket koldioxidutsläpp varje produkt leder till. På så sätt kan du se hur varorna i din matkasse påverkar klimatet. Häng med oss på resan att halvera vårt klimatavtryck till 2030.

Läs mer

Klimatsmart val

Vi har alla våra favoriter och vanor när vi handlar. Men det går att göra små förändringar som ger stor effekt. När du handlar hos oss finns det nu en funktion som ger dig förslag på klimatsmarta alternativ. Söker du på till exempel korv, ris, mjölk och andra vanliga matvaror får du upp valmöjligheter med lägre klimatavtryck som skulle kunna fungera som alternativ.

Läs mer

Ditt egna klimatkvitto

När du handlar hos oss får du ditt alldeles egna klimatkvitto. Med hjälp av kvittot kan du enkelt se det totala klimatavtrycket på det du har handlat. Statistiken uppdateras efter varje leverans och du kan följa hur du minskar ditt eget klimatavtryck över tid.

Läs mer

Panta och återvinn dina tomma Mat.se-kassar

Vi är den första matbutiken på nätet som samarbetar med återvinningsappen Bower, där du som kund kan panta Mat.se-kassar och produktförpackningar. Att bli klimatsmart är alltså lättare gjort än sagt och en win-win för dig och miljön!

Läs mer

Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.

Ladda ner senaste versionen av Chrome på adressen: https://www.google.com/chrome
Ladda ner senaste versionen av Internet Explorer på adressen: http://www.microsoft.com/sverige/windows/Internet-explorer/default.aspx
x 5

Nyhet! För att spara tid har 0 produkter automatiskt
lagts till. Detta är vad du brukar handla av denna vara.

Du kan stänga av/på funktionen från dina inställningar.

Visa inte igen